camp magnetic marteCosmos 

NASA doreste sa lanseze un camp magnetic gigantic pentru a face planeta Marte locuibila

camp magnetic marteOamenii de stiinta de la NASA au propus un plan indraznet ce i-ar putea aduce atmosfera inapoi lui Marte pentru a o transforma intr-o planeta locuibila. Prin lansarea unui camp magnetic gigantic in spatiu, savantii cred ca ar putea proteja obiectul de vantul solar, iar prin terraformare, apa lichida ar reveni pe suprfata.

Marte pare un loc rece si arid acum, dar Planeta Rosie ar fi avut o atmosfera densa ce ar fi permis existenta unor oceane adanci si unei clime calde, chiar prielnice vietii. Oamenii de stiinta cred ca Marte a pierdut toate acestea in momentul in care campul magnetic s-a prabusit in urma cu miliarde de ani, iar vantul solar compus din particule incarcate si aruncate de Soare in spatiu a dezbracat planeta de atmosfera.

Acum, noile simulari NASA sugereaza ca ar exista o metoda naturala de a-i aduce lui Marte inapoi atmosfera, si nu e nevoie de detonarea unor bombe nucleare, asa cum a propus Elon Musk. In schimb, agentia spatiala crede ca este nevoie doar de un scut lansat in spatiu ce ar inlocui magnetosfera Planetei Rosii, oferindu-i din nou sansa sa-si refaca atmosfera.

Citeste si  SpaceX lansează în spațiu o bacterie rezistentă la antibiotice

Aceste descoperiri au fost prezentate la Planetary Science Vision 2050 Workshop saptamana trecuta, iar Jim Green, care este Planetary Science Division Director la NASA, a spus ca lansarea unei magnetosfere artificiale in spatiu intre Marte si Soare ar putea, ipotetic, apara planeta.

Desi pare a fi un subiect SF, ideea este plauzibila in conditiile in care se lucreaza momentan la gasirea unor solutii pentru a proteja astronautii in spatiu de radiatii cosmice…

[sursa]

Similare

Leave a Comment