Tech 

NASA vrea să îți ofere șansa experienței marțiene (virtuale)

explorare marteAnul 2016 va fi unul important pentru realitatea virtuală prin intermediul Oculus, HTC și căștilor ce vor fi lansate de Sony în următorul an. NASA pregătește o experiență inedită celor care doresc să afle cum ar fi o expediție pe Marte.

Mars 2030 Experience este o colaborare între NASA, Fusion și Space System Laboratory de la MIT și va debuta în luna martie la evenimentul South by Southwest în Texas. Ideea va fi compatibilă și cu echipamente mai ieftine de realitate virtuală de la Samsung și Google.

Realitatea virtuală este tehnologia perfectă pentru a oferi o experiență cât mai apropiată de realitate, având sunetul inclus. Desigur, tehnologia există de ceva timp, dar abia în ultimii doi ani atât hardwareul cât și softwareul au devenit îndeajuns de puternice pentru a reda într-un mod cat mai realist detaliile.

Citeste si  Sonda Parker a ajuns in atmosfera Soarelui. Iata detaliile

Nu va fi vorba despre o planetă Marte cosmetizată în stil hollywoodian. Dezvoltatorii spun că va fi o versiune extrem de fidelă bazată pe datele primite de la NASA. Utilizatorii vor avea posibilitatea să execute mini-misiuni așa cum vor trebui să desfășoare primii astronauți ce vor pune primii pași pe planetă după anul 2030, de unde și numele experienței VR.

„Am simțit o oportunitate de a împărtăși elementele explorării umane a planetei Marte cu ajutorul tehnologiei de realitate virtuală. Noi o folosim deja în antrenamentul astronauților și simulările zborului spațial și ni se pare un lucru normal să extindem programul pentru a-i include pe cei din noua generație de exploratori și savanți într-un mod captivant.” – Jason Crusan, director al sistemelor de explorare avansată NASA

[sursa]

Similare

Leave a Comment