Medicina 

Noi teste clinice: leucemia terminală, aproape vindecată

Teste clinice: leucemia poate fi atacată cu celule albe reprogramateDouă noi teste clinice pentru cancer au dat rezultate incredibile. 80% din pacienţi au avut o îmbunătăţire drastică iar 50% au intrat în remisie completă. În cel de-al doilea test (pentru leucemia limfoblastică) 94% dintre pacienţi au intrat în remisie.

Imunoterapia (despre care se vorbeşte din ce-n ce mai des în oncologie) este o strategie ce dă roade împotriva cancerului. Aceasta presupune modificarea unor celule imune cu antigeni făcuţi de cercetători. Celulele astfel modificate se vor lega de celulele canceroase şi le vor ataca cu precizie numai pe ele.

„Aceste rezultate sunt nemaivăzute în medicină, sincer. Să primeşti răspunsuri în această rază de la pacienţi cu stagii avansate…” – Stanley Riddell, cercetător la Fred Hutchinson Cancer Research Center, Washington.

Rezultatele au fost trimise spre publicare la un jurnal ştiinţific şi comunicate devreme prin conferinţa „American Association for the Advancement for Science”.

Citeste si  A fost descoperita o cauza a autismului

Pentru mai multe despre imunoterapia împotriva cancerului, puteţi viziona video-ul următor.

Tratamentul are efecte secundare periculoase si va fi, probabil, aplicat doar cazurilor extrem de grave. Oamenii de stiinta cauta solutii pentru a reduce le reduce impactul. Asadar, tratamentul se afla in teste pe oameni, nu este unul disponibil, momentan.

[sursă]

Similare

Leave a Comment