Dark 

O misiune de a fora prin scoarta terestra

nava forajSaptamana aceasta incepe un proiect foarte interesant prin care vom fora prin scoarta terestra si pana in manta. Vorbim despre o adancime de cateva mii de km. Geologii incearca de 60 de ani sa ajunga la adancimea aceasta dar nimeni nu a reusit. Misiunea aceasta ar putea avea tehnologia necesara si fondurile care sa o puna in aplicare.

Vasul care va fora, JOIDES Resolution, va pleca de pe coasta Sri Lankai spre o zona din sudul Oceanului Indian intitulata Atlantis Bank. Dupa ce ajunge la destinatie, va fora printr-un km jumatate de roca, luand mostre. Daca misiunea va fi un succes, altele mai tarziu vor duce mai departe forajul.

Citeste si  Bosonul Madala ar putea desluși misterul materiei întunecate

Oamenii de stiinta au ales Atlantis Bank pentru ca acolo cred ca mantaua e mai aproape de scoarta terestra, o zona numita Moho. Tot acolo ei sunt de parere ca sunt mai putine materiale greu de spart.

Henry Dick, unul dintre liderii expeditiei, spune ca centrul Pamantului este o frontiera a explorarii umane si ca atingerea mantalei va fi o victorie stiintifica.

[sursa]

Similare

Leave a Comment