Pseudo-stiinta 

O noua apocalipsa „confirmata” de NASA

Navigand pe net, ne-am lovit de o noua apocalipsa la scurt timp dupa terminarea precedentei, aceea cu impactul cosmic ce a fost confirmat de NASA. De data aceasta vorbim despre 15 zile de intuneric pe Terra. Desi articolul sursa nu este unul alarmist, si chiar spune ca cele doua saptamani de bezna nu vor avea un impact foarte mare asupra noastra, tinem sa mentionam, fara a intreba specialistii caci am primi „ignore”, urmatoarele:

 1. Fotosinteza – 15 zile fara lumina ar insemna o catastrofa pentru lantul trofic de pe uscat dependent de fotosinteza plantelor. Panica ar fi normala…
 2. Distanta – Articolul sursa spune ca totul va fi cauzat de, tineti-va bine, o apropiere a planetei Venus de Jupiter. Orice s-ar intampla acolo, e cam departe sa influenteze Soarele. Soarele poate influenta planetele, nu invers.
 3. Dimensiunea – Apropierea celor doua planete va cauza o stralucire izecita a planetei Venus care va agita astfel gazele lui Jupiter, rezultand totul intr-o reactie ce va arunca hidrogen in spatiu ce ar ajunge langa Soare incalzindu-l :). Soarele, odata incalzit mai mult decat e, isi va transforma culoarea din rosu in albastru, caci cel care a scris articolul stie ca stelele extrem de luminoase au culoare albastra, dar acelea sunt din categoria giganticelor, ard extrem de repede si au o gravitatie ridicol de mare. Chiar si asa, nu trebuie sa intram in panica pentru ca asta nu va afecta calota glaciara de pe Terra (!?) chiar daca temperatura va creste aici cu pana la 8 grade C.
 4. Totul va reveni la normal dupa 15 zile pentru ca atat i-ar lua Soarelui sa-si regleze temperatura. Toata informatia s-ar afla intr-un document de 1000 de pagini intocmit de Charles Bolden, numit la NASA de Barack Obama. The End.

Sa ne amuzam de teoriile fantasmagorice care apar pe internetul acesta mare, pe care Big Bangul a aruncat hoardele de creduli.

Citeste si  O să privim Jupiter cu alți ochi

apocalipsa jupiter

Similare

3 Thoughts to “O noua apocalipsa „confirmata” de NASA”

 1. Andy

  „apropiere a planetei Venus de Jupiter”
  foarte tare ! deci Venus v-a „sari” din orbita ei, trece peste orbita Terei, a celei lui Marte, apoi prin centura de meteoriti si se apropie de Jupiter. Ce sa mai – devine o cometa uriasa !
  Super haios tipul asta Charles Bolden, oare ce fumeaza ?

 2. Sorin

  Tipu, cred ca fumeaza praf de stele 🙂

Leave a Comment