Natura 

O noua forma de viata in saliva noastra

bacteriiOamenii de stiinta americani au descoperit o noua forma de viata ce se ascunde in saliva noastra, un tip de bacterie parazit intitulata Bdellovibrio.

Bacteria are doar 700 de gene si este prima tulpina total dependenta de alte bacterii pentru supravietuire. Aceasta noua forma de viata are legatura cu o gama intreaga de boli printre care afectiuni ale gingiei, rezistenta antimicrobiala si altele.

Noul parazit a fost descoperit dupa ce oamenii de stiinta de la Facultatea de Stomatologie din cadrul Universitatii din Washington au gasit un fragment misterios de ARN in saliva umana ce nu se potrivea cu nici un organism cunoscut. Alte laboratoare au descoperit acelasi cod ciudat de ARN, dar dupa ce l-a studiat mai atent, echipa a putut demonstra ca acesta apartine unei bacterii mici ce traieste pe alta mult mai cunoscuta: Actinomyces odontolyticus.

Citeste si  Rechin în vârstă de 272 de ani

Desi oamenii de stiina au gasit bacterii ce infecteaza alte bacterii in trecut, aceasta este pentru prima data cand descopera una complet dependenta de altele pentru ca nu isi poate face proprii aminoacizi esentiali vietii.

[sursa]

Similare

Leave a Comment