Verde 

O noua intorsatura in cazul panourilor solare

Kirigami-solar-cellsO echipa de cercetatori de la Universitatea din Michigan a gasit o solutie pentru a creste eficienta panourilor solare, prin impaturire, intindere si taiere. Ideea a fost inspirata din Kirigami, o forma de arta japoneza, derivata din Origami.

Prin designul lor unic, aceste panouri capteaza lumina solara pe parcursul intregii zile.

Doctorandul Aaron Lamoreux si profesorul lui coordonator, Max Shtein, au lucrat impreuna cu expertul in Origami, Matthew Shilian, pentru a gasi cel mai bun mod de a taia, intinde si rasuci o pelicula din material Kapton, care are incorporate celule fotoabsorbante. In urma experimentelor, panourile rasucite au reusit sa produca cu 36% mai multa energie decat un panou traditional.

Citeste si  Celula fotovoltaica din doua straturi

Panoul solar plat nu este atat de eficient deoarece el capteaza numai lumina solara directa si eficienta lui se concentreaza pe o perioada scurta din zi.

Ansamblurile solare motorizate, care se misca in functie de pozitia soarelui sunt, intr-adevar, o alta optiune viabila, care s-a dovedit cu pana la 40% mai eficienta decat panourile solare traditionale, insa acestea sunt greoaie si scumpe.

[sursa]

Similare

Leave a Comment