Cosmos 

Pluto: Imagini incredibile

Pluto fotoIn saptamanile de dupa trecerea pe langa Pluto, sonda New Horizons a fost prea ocupata cu masuratorile stiintifice pentru a trimite date in cantitate mare spre Terra, insa, acum, a inceput sa trimita. In fiecare joi avem parte de pachete foto noi lansate de echipa New Horizons.

Imaginea de mai sus a fost facuta la 15 minute dupa cel mai apropiat punct in care s-a aflat sonda de Pluto. Vedem acolo munti de gheata si ceata ce ar putea fi cauzata de radiatia ultravioleta care desprinde atomii de hidrogen din moleculele de metan. Inca nu intelegem de ce exista atatea straturi atmosferice.

Citeste si  Mini-documentar despre Pluto si New Horizons

De asemenea, putem observa cratere foarte bine datorita nuantelor de pe margine, care sunt compuse din gheata de azot, si urme ale unei activitati geologice.

In imagini gasim si o relatie dintre formele predominante de relief de pe Pluto, apa si gheata, si tipurile volatile de gheata precum cea din azot, metan si monoxid de carbon inghetate. La temperatura de acolo, de -225 grade Celsius, gheata din apa este la fel de dura precum rocile de pe Terra.

Această prezentare necesită JavaScript.

Similare

Leave a Comment