Prosoape de hârtie sau uscător de mâini?

uscator mainiO intrebare care ne da tarcoale de mult timp: cand mergi la o toaleta publica, este mai sigur sa folosesti prosoape de hartie sau uscatorul de maini? Pentru unii, decizia are legatura cu igiena, iar pentru altii cu uscarea mainilor. Pentru multi, impactul asupra mediului este foarte important.

Deci, ce sa alegem? Care este cea mai eficienta solutie dar si cea mai prietenoasa cu mediul?

Life Cycle Analysis este o metoda utilizata pentru a identifica ciclul de folosire al unor produse si servicii. Folosind-o, putem identifica momentele in care impactul acestor produse si servicii este cel mai mare.

Life Cycle ne arata ca impactul asupra mediului in momentul in care le folosim este mult mia mare decat restul existentei acestor aparete. Vorbim aici despre materialele folosite, fabricarea lor si casarea si asta pentru ca le utilizam de multe ori pana sa le inlocuim, dar de fiecare data cand ne uscam mainile, consumam resurse, hartie sau electricitate. Impactul asupra mediului depinde de cantitate de energie sau hartie folosita.

Citeste si  "Project Sunroof" o aplicatie pentru exploatarea energiei solare

Hartie vs. aer

Cercetarile au aratat ca amandoua au cam acelasi impact. Depinde foarte mult de zona in care sunt utilizate cele doua metode, de cum este generata electricitatea si modul in care sunt fabricate prosoapele de hartie si reciclate.

[sursa]

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 400 de semne, cu citarea sursei și cu link spre pagina acestui articol.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Plugin creado por AcIDc00L: noticias juegos
Plugin Modo Mantenimiento patrocinado por: posicionamiento web