sloan surveysCosmos 

Proiectul lui Stephen Hawking investigheaza semnale ciudate de la 234 de stele

sloan surveys
Sloan Digital Sky Survey

Astronomii analizeaza semnale luminoase de la 2.5 milioane de stele observate prin intermediul Sloan Digital Sky Survey si au detectat eruptii ciudate de lumina de la nu una ci 234 de stele. Au mers chiar mai departe spunand ca seamana cu ce ar emite o civilizatie extraterestra. Acum, Stephen Hawking a demarat o misiune pentru a confirma sau demonta aceste afirmatii.

Sa fim clari de la inceput. Ceea ce sustin astronomii Ermanno Borra si Eric Trottier de la Universitatea Laval din Canada cum ca 234 de civilizatii ar putea emite simultan un semnal luminos catre Terra este departe de a fi confirmat. Este chiar un pic iresponsabil sa arunci ideea extraterestrilor imediat, mai ales ca lucrarea lor nu a fost complet verificata, iar rezultatele nu au fost replicate inca de o echipa independenta de cercetare.

De asemenea, cercetatorii de la Breaktrough Listen, proiect fondat de Stephen Hawking si miliardarul rus Yuri Milner si condus de SETI, spun ca extraterestrii sunt ultimul lucru la care se asteapta atunci cand investigheaza asemenea afirmatii. Cand Universul te intriga cu ceva, merita sa cercetezi.

Citeste si  Extraterestri? Semnal puternic verificat de SETI

Borra a teoretizat in 2012 ca o civilizatie extraterestra ar trebui sa emita catre noi pulsatii laser pentru a ne semnala o anomalie pe care sa o investigam, daca ar dori sa ne contacteze. A adaugat atunci ca energia necesara trimiterii unor pulsatii laser din alta parte a galaxiei nu ar fi una imposibila si aici avem primul semnal de alarma: un bun om de stiinta nu abordeaza o problema avand in minte o directie deja simpatizata pentru ca va tinde sa ajunga la rezultatele pe care si le doreste. Duo-ul spune ca a detectat in cazul a 234 de stele exact acel tip de semnal pe care-l cauta.

aliens

Petru Stratulat

[sursa]

Related posts

Leave a Comment