Tech 

Smart TV-ul te spioneaza

fjmzxqsj-1423544201Fiti foarte atenti la ce vorbiti in fata Smart TV-urilor pentru ca acestea sunt capabile dpdv tehnic sa capteze conversatiile si sa le trimita prin internet catre terti. Informatiile au aparut initial in The Daily Beast si s-au raspandit cu repeziciune. Imediat, ideea a dus prezentul catre cartea lui George Orwell, 1984, in care avem un Stat ce-si supravegheaza cetatenii.

Politica de confidentialitate Samsung SmartTV:

(…)Va rugam sa fiti prudenti in privinta cuvintelor rostite care ar putea contine informatii sensibile sau personale pentru ca acestea se vor afla printre datele captate si transmise catre terti prin utilizarea comenzilor vocale.

In 1970, producatorii Star Trek au decis sa introduca in poveste computerul de bord care asculta in permanenta asteptand ordinele echipajului pentru a evalua starea navei Enterprise. In lumea reala, recunoasterea vocala si detectarea frazelor exista de ceva timp, mai exact din 1990. Sa nu uitam de softurile de dictare si de Siri de la Apple. Google a introdus OK Google in Android si Google Glass.

Citeste si  Combustibil din dioxid de carbon

Posesorii de iPhone au observat ca Siri functioneaza numai atunci cand este conectata la internet, chiar daca cererea este una locala, precum agenda sau ceasul, ceea ce inseamna ca informatia pe care i-o transmiti vocal ajunge pe internet, posibil in posesia unor terti.

[sursa]

Related posts

Leave a Comment