petru stratulatEditorial 

Sound of Science ori ma las de radio

Petru StratulatMi-am inceput cariera in radio in clasa a 9-a cu trei ani pregatitori la radioul liceului. In clasa a 12a am spus primele cuvinte la Radio Deea Bacau. Primul an de facultate a fost si singurul fara radio din ultimii 16. In 2004 am atins pentru prima data butoanele de la Radio Guerrilla, iar din 2014 sunt la Gold FM.

In ultima perioada, viata mea s-a dus foarte mult spre zona artistica si am combinat foarte frumos pasiunea pentru radio cu redefinirea mea si realizez ca oricand, ORICAND, pot renunta la radio cu regrete minime. Ani la rand am plutit intr-o deriva radiofonica in emisiuni cu discurs „a fost piesa, este ora si urmeaza piesa”. Sorin Badea mi-a pus ideea unei emisiuni science pe masa toamna trecuta si, desi nu i-am dat nici o sansa, nu am crezut deloc in ideea lui, desi mi-ar fi placut sa ma insel, m-am indragostit iremediabil de Sound of Science. Nu ma vad facand alta emisiune radio, indiferent la ce post as ajunge.

Citeste si  Acțiuni într-un startup din domeniul științei

Formatul acesta, despre care am crezut ca nu poate prinde in Romania, m-a luat total prin surprindere. A pornit un val pe culmea caruia ne aflam in acest moment. Primim foarte mult feedback, oameni care se bucura ca a aparut o asemenea emisiune. In topul Radar de Media suntem peste Radio Zu (!!!) cu aproape 1000 de voturi. Ni s-a propus sa ducem emisiunea la TV, ceea ce ne-a surprins pe amandoi. Suntem primii care au avut curajul sa puna on air un format science dintre radiourile comerciale. Ni s-a spus ca asa ceva nu poate prinde, ca lumea nu vrea sa auda atatea informatii. Ei bine, urmeaza sa aflam audientele aferente perioadei ianuarie – aprilie, primele masuratori care au prins emisiunea Sound of Science 100%. Acelea ne vor arata daca tot acest feedback este o iluzie sau nu.

Sound of Science este cantecul meu de lebada. Atunci cand nu voi mai putea face emisiunea aceasta, va fi, probabil, momentul in care ma voi lasa de radio.

sorin si petru

Similare

2 Thoughts to “Sound of Science ori ma las de radio”

  1. Mihai

    Pacat ca nu va prinde lumea si in alte orase pe radioul din masina… V ar asculta si mai multa lume… Eu va ascult pe net de fiecare data cand sunt la birou, dar cum jobul meu e mai mult pe teren, downloadez emisiunea voastra si o ascult in masina, chiar daca e „veche” deja. Bafta multa in continuare, si sper sa va extindeti emisia 😉

  2. Lavinia Lacatus

    Si eu ascult cu mare interes emisunea voastra, chiar daca sunt depasita cateodata de subiecte. Ce nu inteleg, cand am timp, caut si citesc, incerc sa inteleg. Tot ce postati, ii trimit fiului meu, care invata in strainatate. Oricum as lua-o, este win-win situation. Asa ca, multa bafta!

Leave a Comment