Tech 

Space X, internet pe Marte

elon muskCEO-ul companiilor Tesla si SpaceX a anuntat un proiect de 10 miliarde de dolari pentru a transmite internetul in spatiu.

Inainte sa ajungem pe Marte, aceasta va fi avut deja conexiune la internet. Elon Musk a anuntat planurile sale de a construi o retea de sateliti care sa transmita internetul spre Marte. Ideea din spatele proiectului ar fi detinerea unei retele de sateliti de comunicatii ce ar orbita Terra si care ar face conexiunea la internet din ce in ce mai ieftina si rapida si accesibile pentru cei aflati in regiunile izolate, un proiect similar cu ceea ce doreste sa faca Google si Mark Zuckerberg.

Planul lui Musk implica sute de sateliti care ar orbita Pamantul de la 1200 km altitudine, mult mai jos decat satelitii de comunicatii pe care ii folosim astazi. Chiar si asa, ar putea transmite mai multe date si mai rapid decat cablurile. Musk a declarat ca viteza luminii in vid este cu 40% mai mare decat in fibra si avand satelitii in spatiu, el crede ca va putea racorda Marte la internet inainte ca oamenii sa puna piciorul pe planeta.

Citeste si  NASA vrea să îți ofere șansa experienței marțiene (virtuale)

[sursa]

Related posts

Leave a Comment