Space X, internet pe Marte

elon muskCEO-ul companiilor Tesla si SpaceX a anuntat un proiect de 10 miliarde de dolari pentru a transmite internetul in spatiu.

Inainte sa ajungem pe Marte, aceasta va fi avut deja conexiune la internet. Elon Musk a anuntat planurile sale de a construi o retea de sateliti care sa transmita internetul spre Marte. Ideea din spatele proiectului ar fi detinerea unei retele de sateliti de comunicatii ce ar orbita Terra si care ar face conexiunea la internet din ce in ce mai ieftina si rapida si accesibile pentru cei aflati in regiunile izolate, un proiect similar cu ceea ce doreste sa faca Google si Mark Zuckerberg.

Planul lui Musk implica sute de sateliti care ar orbita Pamantul de la 1200 km altitudine, mult mai jos decat satelitii de comunicatii pe care ii folosim astazi. Chiar si asa, ar putea transmite mai multe date si mai rapid decat cablurile. Musk a declarat ca viteza luminii in vid este cu 40% mai mare decat in fibra si avand satelitii in spatiu, el crede ca va putea racorda Marte la internet inainte ca oamenii sa puna piciorul pe planeta.

Citeste si  Cristalul care se vindeca singur

[sursa]

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 400 de semne, cu citarea sursei și cu link spre pagina acestui articol.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Plugin creado por AcIDc00L: bundles
Plugin Modo Mantenimiento patrocinado por: seo valencia