SpaceX a câștigat cel de al doilea contract de lansare cu Forțele Aeriene ale SUA

SpaceX

Foto: SpaceX

Cu un contract evaluat la 96,5 milioane de dolari, SpaceX va lansa în 2019 cel de al treilea satelit GPS III al Forțelor Aeriene ale SUA.

Certificată din 2015 să lanseze sateliți militari, este a doua dată când compania lui Elon Musk câștigă o licitație organizată de armata SUA, primul contract de lansare pentru cel de al doilea satelit GPS III fiind încheiat în aprilie 2016.

La licitație a participat și United Launch Alliance (ULA) – o fuziune între Boeing și Lockheed Martin – companie ce în ultimele decenii a fost singurul lansator de sateliți militari.

Costurile de lansare ale celor două companii ce au participat la licitație sunt considerabil diferite. Potrivit SpaceX, o lansare la bordul Falcon 9 începe de la 62 milioane de dolari, în timp ce, potrivit reprezentanților ULA, o lansare la bordul Atlas V începe de la 109 milioane de dolari.

Citeste si  Molecule misterioase in Calea Lactee

Sistemul de poziționare globală (GPS) a devenit în totalitate operațional în anul 1995. Noua generație de sateliți, denumiți GPS III, va moderniza sistemul existent în prezent. Forțele Aeriene ale SUA plănuiesc să lanseze până la 32 de sateliți GPS III în acest scop.

[sursa]

Anca Stănescu

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 400 de semne, cu citarea sursei și cu link spre pagina acestui articol.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Plugin creado por AcIDc00L: key giveaway
Plugin Modo Mantenimiento patrocinado por: posicionamiento web