Motorul care ne poate duce pe Marte, testat de SpaceX

motor marte spacex

SpaceX

SpaceX a efectuat primul test de ardere al motorului Raptor, sistemul de propulsie puternic pe care compania își propune să îl utilizeze pentru a duce oameni pe Marte. Elon Musk  a postat pe Twitter imaginile  testelor,  târziu, noaptea trecută, distribuind o imagine care a arată un flux constant de flacără ce provine de la motor și o alta arătând “diamante Mach”,  modele formate în penele de evacuare ale ambarcațiunilor supersonice.

Musk a fost destul de vag cu privire la specificațiile lui Raptor până în prezent, dar a postat pe Twitter câteva detalii suplimentare după testele acestea, confirmând obiectivele de producție și presiune ale camerei. Anterior, CEO-ul SpaceX a indicat faptul că motoarele Raptor vor folosi metan lichid, mai degrabă decât kerosen. Motoarele Raptor au ajuns pentru prima dată să fie testate de SpaceX în McGregor, Texas, la începutul acestui an, dar sunt  încă  multe necunoscute ale acestei tehnologii.

Nu există încă o dată stabilită pentru o misiune cu echipaj uman pe Marte a SpaceX, dar Musk a declarat în mod repetat că el vrea să trimită primii oameni către Planeta Roșie până în 2024. Deschizătoare de drum pentru oameni va fi o serie de misiuni programate să înceapă în 2018, care își propun să transporte provizii pe suprafața planetei vecine.

Citeste si  Curiosity descoperă noi formațiuni de roci pe Marte

Elon Musk va  ține un discurs la Conferința Internațională Astronautical din Mexic intitulat “Oamenii, o specie multiplanetară.” Este de așteptat să dezvăluie proiectarea sistemului de transport interplanetar și planul general pentru a coloniza Planeta Roșie. Musk va vorbi, de asemenea, despre buget și va încerca să convingă comunitatea științifică să ajute la plata întregii acțiuni. După recentul dezastru, un test de ardere reușit al lui Raptor va ajuta, fără îndoială, cauza lui.

Valentin Ioniță

[sursă] [sursă]

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 400 de semne, cu citarea sursei și cu link spre pagina acestui articol.

No Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Plugin creado por AcIDc00L: bundles
Plugin Modo Mantenimiento patrocinado por: posicionamiento web