motor marte spacexTech 

Motorul care ne poate duce pe Marte, testat de SpaceX

motor marte spacex
SpaceX

SpaceX a efectuat primul test de ardere al motorului Raptor, sistemul de propulsie puternic pe care compania își propune să îl utilizeze pentru a duce oameni pe Marte. Elon Musk  a postat pe Twitter imaginile  testelor,  târziu, noaptea trecută, distribuind o imagine care a arată un flux constant de flacără ce provine de la motor și o alta arătând „diamante Mach”,  modele formate în penele de evacuare ale ambarcațiunilor supersonice.

Musk a fost destul de vag cu privire la specificațiile lui Raptor până în prezent, dar a postat pe Twitter câteva detalii suplimentare după testele acestea, confirmând obiectivele de producție și presiune ale camerei. Anterior, CEO-ul SpaceX a indicat faptul că motoarele Raptor vor folosi metan lichid, mai degrabă decât kerosen. Motoarele Raptor au ajuns pentru prima dată să fie testate de SpaceX în McGregor, Texas, la începutul acestui an, dar sunt  încă  multe necunoscute ale acestei tehnologii.

Citeste si  Studiu: 28 mld. $ cheltuiti pe cercetari biomedicale ce nu pot fi reproduse

Nu există încă o dată stabilită pentru o misiune cu echipaj uman pe Marte a SpaceX, dar Musk a declarat în mod repetat că el vrea să trimită primii oameni către Planeta Roșie până în 2024. Deschizătoare de drum pentru oameni va fi o serie de misiuni programate să înceapă în 2018, care își propun să transporte provizii pe suprafața planetei vecine.

Elon Musk va  ține un discurs la Conferința Internațională Astronautical din Mexic intitulat „Oamenii, o specie multiplanetară.” Este de așteptat să dezvăluie proiectarea sistemului de transport interplanetar și planul general pentru a coloniza Planeta Roșie. Musk va vorbi, de asemenea, despre buget și va încerca să convingă comunitatea științifică să ajute la plata întregii acțiuni. După recentul dezastru, un test de ardere reușit al lui Raptor va ajuta, fără îndoială, cauza lui.

Valentin Ioniță

[sursă] [sursă]

Similare

One Thought to “Motorul care ne poate duce pe Marte, testat de SpaceX”

  1. […] SpaceX, Elon Musk a prezentat detalii tehnice ale STI, care ar urma să fie lansat cu 42 de motoare Raptor, cel mai puternic sistem de propulsie dezvoltat de SpaceX și testat cu succes recent. Odată ce STI ajunge pe orbita Pământului, propulsorul se va desprinde de naveta spațială și […]

Leave a Comment