Statia Spatiala Internationala trece la Linux

ISSThe United Space Alliance se ocupa de computerele de la bordul Statiei Spatiale Internationale iar membrii acestia au anuntat ca toate computerele pe care ruleaza acum Windows XP au fost convertite la Linux si au declarat ca au facut asta pentru ca au nevoie de un sistem de operare stabil si de incredere. Cu alte cuvinte, peste douazeci de laptopuri vor trece la Debian 6 si li se vor alatura pe Statie altora pe care deja ruleaza diferite distributii de Linux cum ar fi RedHat si Scientific Linux. In urma tranzitiei, nu va mai exista nici un computer la bord care sa ruleze Windows.

Keith Chuvala de la United Space Alliance spune ca au nevoie de un sistem de operare care sa le dea control total pentru a-l putea patch-ui si upgrada dupa voie. Nu ii ajuta cu nimic daca ruleaza Windows ce sigur a fost infectat macar o data de un virus de cand sunt in Spatiu. Un cosmonaut rus, in 2008, a adus un laptop la bord cu un vierme informatic ce a infectat toate celelalte laptopuri. Trecerea la Linux ar imuniza Statia Spatiala in fata viitoarelor atacuri cibernetice.

Citeste si  Botii de pe Wikipedia sunt in razboi

[sursa]

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 400 de semne, cu citarea sursei și cu link spre pagina acestui articol.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Plugin creado por AcIDc00L: key giveaway
Plugin Modo Mantenimiento patrocinado por: posicionamiento web