Strategia de vaccinare australiana functioneaza

vaccinarePolitica australiana controversata, care opreste ajutoarele sociale in cazul parintilor care nu-si vaccineaza copiii, functioneaza. Rata vaccinarii creste. Chiar si asa, criticii sunt inca de neconvins.

Cand politica, intitulata „no jab, no pay”, a fost anuntata anul trecut, a atras furia miscarii anti-vaccinare. Chiar si multi sustinatori ai vaccinarii au fost ingrijorati, crezand ca ideea va ricosa, iar interesul copiilor nevaccinati va avea de suferit printr-un acces restrictionat la servicii medicale.

Totusi, Christian Porter, Ministrul Serviciilor Sociale, a sustinut intr-o declaratie ca rata imunizarilor in cazul copiilor cu varsta cuprinsa intre 1 si 5 ani a crescut de la 90 la 93%.

„Pentru a le oferi cea mai buna protectie, ne bazam pe imunitatea de grup de 95%, si este clar ca „no jab, no pay” functioneaza” – Christian Porter

Citeste si  Australienii, pedepsiti de stat daca nu-si vaccineaza copiii

Politica nu se aplica in cazul familiilor cu copii care nu sunt vaccinati din motive medicale, dar exceptiile filosofice sau religioase au fost ignorate incepand cu luna ianuarie. In 6 luni, 5.738 de copii care fusesera trecuti pe lista exceptiilor au fost imunizati, dupa ce parintii s-au decis ca obiectiile au fost mai putin importante decat lipsa banilor.

[sursa]