pamant platEditorial Pseudo-stiinta 

Teoria Pământului plat (III)

Acesta este ultimul episod al mini-seriei dedicate Teoriei Pamantului plat, una in care cred tot mai multi oameni, din pacate. Daca nu ai prins distractia de la inceput, nu ezita sa citesti – ep. 1 & ep. 2.

8. Caldura spatiului cosmic

Dave abordeaza si problema termosferei, acea zona in care lucrurile se incing. O dovada in plus a faptului ca nu exista sateliti (!!!) este aceea ca vidul este cel mai bun izolator. Soarele nu poate incalzi vidul, caci vidul este nimic, dar incalzeste obiectele prin unde electromagnetice. Satelitii ar trebui sa se topeasca la cele peste 2.500 de grade atinse acolo. De asemenea, a analizat multe filmari realizate de la bordul Statiei Spatiale Internationale in care nu se vede nici un satelit, desi sunt cu zecile de mii plasate.

Motivul pentru care satelitii (care exista!) nu se topesc pe orbita este datorat materialelor folosite la fabricarea lor si a sistemelor de racire care functioneaza continuu. Faptul ca nu ii poti vedea de la bordul Statiei Spatiale tine de distante. Statia se afla pe orbita joasa a Terrei, iar satelitii sunt plasati mai sus. De asemenea, intre sateliti si statia spatiala sunt foarte multi kilometri. Sansele sa vezi cu usurinta unul de pe ISS sunt extrem de mici.

9. De ce nu zboara avioane in emisfera sudica?

Probabil cea mai ridicola abordare este aceea a avioanelor care nu zboara in emisfera sudica. Dave a urmarit toate avioanele prin intermediul site-ului Plane Finder. S-a intrebat de ce, pentru a ajunge din Cape Town, Africa de Sud, in Noua Zeelanda, trebuie sa faci escala prin Dubai. Dupa care, a transpus aceasta ruta (prin Dubai) pe harta Pamantului plat:

pamant plat

Recunosc, mi se pare o potrivire cel putin ciudata. Da, ar fi o ruta aproape perfect dreapta, fara ocol. Dar sa ne concentram pe motivul pentru care nu sunt zboruri peste ocean in emisfera sudica: pentru ca nu este rentabil! Companiile aeriene isi planifica rutele pentru a fi eficiente din punct de vedere comercial. Cati clienti ar lua avionul pe ruta aceasta? Dave si inca vreo 10, probabil. Pentru a asigura decolari regulate, companiile aeriene prefera sa lege rute eficiente prin escale. Sanse mai mari ca avioanele sa se umple cu destinatia Dubai decat Noua Zeelanda cu plecare din Cape Town.

10. ANTARCTICA

Marginea Pamantului Plat este guvernata de Antactica, un zid inalt de gheata, un taram pe care nu avem voie sa-l vizitam pentru ca a fost instituit un tratat international care interzice oricarei natiuni sa revendice acest tinut. Totul ar fi o conspiratie ca nu cumva sa ajungem acolo, crede Dave.

Tratatul despre care baiguie a fost semnat de 12 tari pe 1 decembrie 1959 si a intrat in legalitate in 1961. In total, a fost semnat de 53 de tari pana in prezent. Articolul 1 stipuleaza ca Antarctiva va fi folosita numai in scopuri pasnice. Continua investigatiile stiintifice si cooperarea stiintifica internationala. Observatiile si rezultatele stiintifice vor fi facute publice pentru intreaga Omenire. Printre tarile semnatare enumar UK, Norvegia, Noua Zeelanda, Argentina, Australia, Franta si Chile. Alte tari nu recunosc tratatul. SUA si Rusia isi rezerva dreptul de a revendica anumite zone.

Citeste si  Recomandare: Serile Nautilus - Autorul John Scalzi

Antarctica reprezinta un punct extrem de periculos pentru clima globala, daca este in vreun fel alterat. Acolo exista zacaminte mari de petrol si nu numai, iar extractiile ar putea afecta calota glaciara. Nu te poti juca la poli.

————

Cam acestea au fost punctele atinse de Dave, unul dintre adeptii Teoriei Pamantului plat. Am sarit peste cateva ce nu au meritat deloc atentia noastra, precum aselenizarea, iesirile astronautilor in spatiu, filmarile de la bordul Statiei Spatiale Internationale si asa mai departe. Concluzia lui Dave este una simpla si este una care omite lucruri importante precum gravitatia si campul magnetic al Terrei.

  1. Gravitatia atrage materia, care se coaguleaza in aglomerari sferice, ca asa functioneaza mama-natura
  2. Campul magnetic este generat in urma unei miscari de rotatie. De fapt, in urma a doua contrare. Un miez din fier se invarte intr-o directie, iar invelisul se invarte in directia opusa, intre cele doua existand un strat de fluid. In laborator, asemenea experimente au generat linii de camp magnetic identice cu cele masurate in cazul Terrei. Este demonstrat!

Masonii sunt de vina. Aceasta este concluzia. Este o conspiratie uriasa intre toate agentiile spatiale ale lumii, oameni de stiinta, profesori de stiinta etc. pentru ca guvernele sa stoarca bani de la contribuabili pentru programe spatiale fictive ca, in acest mod, sa se imbogateasca. Aceasta este concluzia lui Dave. Altii cred ca in acest mod suntem indoctrinati sa credem valorile unei societati materialiste lipsite de ideea creationista. Filosofia de viata dezbracata de divinitate si afundata in ideea unei existente intamplatoare pe o planeta ce graviteaza in jurul unei stele dintre alte cateva „mii de trilioane” ar fi una care ar satisface planurile masoneriei de a ne controla precum niste oi axate doar pe „a avea”. Suntem siguri ca si noi am fost platiti cumva de masoni sa scriem cele peste 1.200 de articole de pe acest site.

Daca aveti rabdare si nervi, ii puteti urmari materialele aici, aici, aici, aici si aici.

Serialul Teoria Pamantului plat a fost scris fara consultarea nici unui om de stiinta dintre cei pe care ii cunoastem tocmai pentru a putea demonta ideile aberante prezentate mai sus prin ratiune pura aflata la indemana oricui. Daca s-au strecurat greseli, mi le asum si le voi corecta cu ajutorul prietenilor de la Institutul de Stiinte Spatiale de la Magurele. Sunteti liberi sa le semnalati prin comentarii, mai jos.

Comentariile sunt inchise pentru a nu se aduna aici toti inaptii care cred ca traim pe o farfurie.

Similare