Medicina 

Terapiile alternative: ce se poate intampla?

Snake-oil-hero-620x348-heroDe foarte multe ori apar povesti cu un final potential nefericit, persoane bolnave de cancer care cauta un tratament cat mai eficient care sa le salveze viata. Unii, din pacate, pornesc din prima spre tratamentele alternative, ignorand medicina clasica. Fiecare pacient are dreptul de a-si alege tratamentul. Exista o diferenta foarte clara intre terapiile alternative si cele complementare, caci primele sunt utilizate in detrimentul medicinii clasice pe cand cele complementare completeaza cumva tratamentul clasic.

Natural e mai bine

Una din ideile de la care pleaca terapiile alternative spune ca acestea se bazeaza pe remedii naturiste, ca medicina clasica promoveaza tratamente toxice si ca, in acest fel, ce este natural este mai bun. Dar aici avem si compusi toxici naturali gasiti in tratamente – cianura, mercur, arsenic, venin de sarpe. Mai mult, terapiile alternative nu au nici o garantie. Unele promoveaza tot felul de remedii bazate pe substante toxice naturale. Te poti alege cu afectiuni care iti vor grabi decesul.

Citeste si  Postul ocazional este benefic

Functioneaza, am citit pe un blog

A aparut pe la stiri Monica Tatoiu, care s-a vindecat de cancer, se pare, printr-un consum regulat de produse apicole. Un amestec de miere de albine, polen, propolis si laptisor de matca. Lumea o luase razna cu acest mix de substante, care ar putea fi benefic, dar nedemonstrat stiintific drept un tratament eficient impotriva cancerului. In presa apare cate un bolnav ce s-a vindecat, isi prezinta povestea si tratamentul ca regula.

[sursa]

Similare

Leave a Comment