terra lunaCosmos 

Terra si Luna, de pe Marte

Si cand te gandesti ca toata lumea, toate amintirile si toate oportunitatile tale se afla pe un punct albastru in spatiu… Noua imagine de la NASA, realizata de Mars Reconnaissance Orbiter, nu doar ca ne arata planeta noastra in detaliu continental de pe Marte, dar putem observa, astfel, dimensiunea ei comparativa cu cea a Lunii.

Imaginea a fost capturata intr-un test de calibrare al camerei HiISE de pe Mars Reconnaissance Orbiter si ne arata Terra de la o distanta de 205 milioane de km. Imaginea este atat de clara incat poti distinge continentele.

terra luna

Imaginea combina doua expuneri de pe 20 noiembrie 2016 cu luminozitate un pic modificata pentru ca Luna sa devina vizibila in comparatie cu claritatea Terrei. Aici, Luna pare foarte aproape de Pamant, dar nu va lasati inselati de imagine caci, in acel moment, satelitul se afla in spatele planului planetei. In realitate, distanta dintre Terra si Luna este de 30 de ori mai mare decat diametrul primeia.

Citeste si  Mini-documentar despre Pluto si New Horizons

Indiferent cat de mica pare Luna in imaginea asta, este de fapt pe pozitia a 5a in topul dimenisiunilor satelitilor din Sistemul Solar si este cea mai mare comparativ cu dimensiunea planetei pe care o orbiteaza.

[sursa]

Related posts

Leave a Comment