trappistCosmos 

Astronomii nu mai sunt siguri daca planetele abia descoperite ar putea sutine viata

trappistDupa ce ne-am bucurat cu totii, a venit si vestea care ne-a mai adus cu picioarele pe Terra un pic. Se pare ca, probabil, toate exoplanetele abia descoperite, acelea 7 magice, din sistemul solar TRAPPIST-1 ar fi ramas fara atmosfera din cauza radiatiilor stelei pe care o orbiteaza, ceea ce ar arunca existenta apei lichide in imposibilitate.

Sa nu plangem inca, totusi. Cercetatorii care… cerceteaza emisiile spectrale ale lui TRAPPIST-1 au descoperit dovezi ca steaua ar fi indeajuns de tanara cat sa nu fi avut timp sa dezbrace planetele de atmosfera, ceea ce inseamna ca inca exista speranta.

Citeste si  Cum a aparut viata pe Terra

Astronoii de la Universitatea din Geneva au comparat doua tipuri de radiatii emise de steaua TRAPPIST-1 si au concluzionat faptul ca este una destul de tanara. Astfel, ramane intrebarea: cata atmosfera o mai fi ramas in jurul planetelor telurice de acolo?

Daca ai trait intr-o zona fara acoperire media, afla acum ca TRAPPIST-1 este un sistem solar cu 7 planete terestre aflate foarte aproape de steaua lor. Cateva dintre ele s-ar afla la distanta potrivita de stea pentru a putea fi prielnice vietii, o zona de temperatura in care apa lichida ar putea exista pe suprafata lor.

[sursa]

Similare

Leave a Comment