Astronomii nu mai sunt siguri daca planetele abia descoperite ar putea sutine viata

trappistDupa ce ne-am bucurat cu totii, a venit si vestea care ne-a mai adus cu picioarele pe Terra un pic. Se pare ca, probabil, toate exoplanetele abia descoperite, acelea 7 magice, din sistemul solar TRAPPIST-1 ar fi ramas fara atmosfera din cauza radiatiilor stelei pe care o orbiteaza, ceea ce ar arunca existenta apei lichide in imposibilitate.

Sa nu plangem inca, totusi. Cercetatorii care… cerceteaza emisiile spectrale ale lui TRAPPIST-1 au descoperit dovezi ca steaua ar fi indeajuns de tanara cat sa nu fi avut timp sa dezbrace planetele de atmosfera, ceea ce inseamna ca inca exista speranta.

Astronoii de la Universitatea din Geneva au comparat doua tipuri de radiatii emise de steaua TRAPPIST-1 si au concluzionat faptul ca este una destul de tanara. Astfel, ramane intrebarea: cata atmosfera o mai fi ramas in jurul planetelor telurice de acolo?

Citeste si  NASA lanseaza maine o misiune spre un asteroid

Daca ai trait intr-o zona fara acoperire media, afla acum ca TRAPPIST-1 este un sistem solar cu 7 planete terestre aflate foarte aproape de steaua lor. Cateva dintre ele s-ar afla la distanta potrivita de stea pentru a putea fi prielnice vietii, o zona de temperatura in care apa lichida ar putea exista pe suprafata lor.

[sursa]

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 400 de semne, cu citarea sursei și cu link spre pagina acestui articol.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Plugin creado por AcIDc00L: key giveaway
Plugin Modo Mantenimiento patrocinado por: posicionamiento web