Cosmos Tech 

Trei figurine Lego orbiteaza Jupiter

Lego JupiterDupa o distanta de 2.8 miliarde de km parcursa in ultimii 5 ani, sonda Juno tocmai a facut cel mai dificil lucru pe care NASA l-a intreprins pana acum – plasarea unei sonde pe orbita lui Jupiter.

Excursia a costat 1.1 miliarde de dolari si a fost efectuata cu viteza de 265.000 km/ora. A atins faza critica pe 4 iulie cu o activare a motoarelor de 35 min pentru a se plasa pe o orbita de 53 de zile.

Sonda este automata si are 3.6 tone si contine 3 figurine Lego de doar 4 cm ca parte a unui program educational menit sa inspire copiii din toata lumea. Acestea ii intruchipeaza pe Galileo Galilei, zeul Jupiter si sotia sa Juno, de unde si numele sondei.

Citeste si  Planeta 9 ar fi un dezastru pentru Sistemul Solar

In 1610, Gelileo a facut primele observatii detaliate ale lui Jupiter, descoperind cei mai mari 4 sateliti. Planeta, care este de 300 de ori mai mari decat Terra, are 64 de sateliti permanenti plus cativa temporari, comete capturate de gravitatia sa.

Jupiter, este o zeitate obraznica ce se ascundea printre nori, dar sotia sa, Juno, putea vedea prin ei, de unde si lupa din mana figurinei Lego.

[sursa]

Related posts

Leave a Comment