Medicina 

Veste buna pentru diabetici: tratament de insulina, fara injectii

92e7f16679f164a6ecd19842ea350b9d8ef2def5556e9eda20edb6ce77e84d0e_-originalO problema din viata de zi cu zi a diabeticilor insulino-dependenti este necesitatea injectiilor la intervale regulate. Din pacate, insulina nu se poate administra oral, deoarece este un hormon peptidic si este degradata pentru aminoacizi in stomac si intestin.

Jicheng Yu si echipa sa de la University of North Carolina au venit cu o solutie alternativa: plasturi de piele. Acestia sunt folositi deja pentru nicotina sau pentru substante anticonceptionale. Echipa aceasta a venit cu o aditie inteligenta: folosind inginerie de top, au conceput plasturi care injecteaza insulina in functie de concentratia glucozei din sange.

Citeste si  Indicele de masa corporala si Alzheimer-ul

Aplicat, plasturele se simte ca o muscatura de tantar pentru oameni, iar publicatia echipei arata ca acesta poate functiona eficient pana la 9 ore in soarecii diabetici.

Echipa lucreaza pentru a aduce plasturele in teste clinice pe oameni si se asteapta la un interval de 2-3 ani pentru aprobare (mult mai scurt decat intervalul pentru aprobarea noilor medicamente, spre exemplu).

[sursa] [sursa 2] [sursa 3]

Similare

Leave a Comment