alterTech Video 

VIDEO: Alter, robotul (aproape) viu

alter
(c) Engadget.com

Japan Science Museum a dezvaluit saptamana trecuta ultima instalatie, si este una menita sa va dea cosmaruri. Robotul Alter este construit de doua echipe japoneze din Tokyo si Osaka. Pana aici, nimic neobisnuit, doar japonezii sunt renumiti pentru robotii lor. Ceea ce-l face unic pe Alter este faptul ca miscarile sale sunt guvernate de o retea neuronala – un sistem de machine learning modelat dupa strucura neuronilor din creierul uman. La baza acestei retele sta unul dintre cele mai simple modele neuronale artificiale, neuronul Izhikevich.

Alter este echipat cu senzori de proximitate, umiditate, zgomot, temperatura. Schimbarile de temperatura in spatiul in care se afla sau in numarul persoanelor din apropierea sa ii influenteaza miscarile. Acestea, desi aparent haotice, sunt rezultatul propriilor lui decizii, ceea ce il face diferit de toti robotii de pana acum, care trebuiau programati sa execute anumite miscari.

Citeste si  VIDEO: Robot amfibiu militar testat

Am uitat sa va spun, robotul isi canta miscarile degetelor, convertind sinusoidele generate de acestea in sunete. Ce iese puteti vedea si asculta mai jos.

[foto]

Similare

Leave a Comment