VIDEO: Asolizarea pe Titan a sondei Huygens

Titan HuygensTitan, cel mai mare satelit natural al lui Saturn, este unul dintre cele mai impresionante obiecte din Sistemul Solar, iar oamenii de stiinta cred ca este posibila existenta vietii in lacurile din metan lichid. NASA a dat publicitatii un video interesant cu imagini realizate de sonda Huygens, cand aceasta a atins suprafata obiectului.

Asolizarea a avut loc in 2005. Huygens s-a separat de sonda mama, Cassini, in ajunul Craciunului 2004 si a intrat in atmosfera lui Titan dupa 20 de zile. Pe masura ce a coborat, a trecut prin atmosfera densa, observand apoi relieful de sub aceasta.

Citeste si  Satelitul Europa – mai cald decât au crezut cercetătorii

In timpul coborarii, Huygens a analizat atmosfera si a facut sute de fotografii, ultimele surprinzand chiar parasuta care a dus-o in siguranta la sol. Este cea mai indepartata sonda ce s-a asezat pe un corp ceresc.

[sursa]

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 400 de semne, cu citarea sursei și cu link spre pagina acestui articol.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Plugin creado por AcIDc00L: noticias juegos
Plugin Modo Mantenimiento patrocinado por: seo valencia