Natura Video 

VIDEO: Calamar uriaș ghidat înapoî în ocean de un scafandru

calamar uriasProprietarul unui magazin din golful Toyama a ghidat un calamar urias lung de 3.7 metri inapoi in ocean.

Este o informatie pe care nu am publicat-o pe Sound of Science la momentul aparitiei din motive necunoscute, caci nu intelegem cum de am ratat o asemenea stire.

Un calamar urias a ajuns din adancurile oceanului in golful Toyama chiar de ajunul Craciunului. A fost observat in timp ce se plimba si a fost filmat de o camera subacvatica. Nu se stie inca de ce a ajuns atat de aproape de tarm, dar proprietarul magazinului de echipamente pentru scufundari, Akinobu Kimura, a sarit in apa si a ghidat calamarul inapoi in ocean.

„Curiozitatea mea a fost mai mare decat frica, asa ca am sarit in apa si m-am apropiat. Acest calamar nu parea ranit ci chiar sprinten. Arunca in mine cu pigment si incerca sa ma incolaceasca.” – Akinobu Kimura

Nu se stiu prea multe lucruri despre specia aceasta, care in mod normal prospera in adancurile oceanului, dar se crede ca ar putea creste pana la o lungime de 13 metri. In octombrie, cativa biologi marini au capturat trei calamari uriasi tineri cu lungimi cuprinse intre 12 si 33 cm si cu o grautate de 450g la sud-vest de Japonia.

Citeste si  VIDEO: Un orb vede primele forme cu ajutorul ochiului bionic

Un calamar urias mort a fost gasit esuat pe o plaja din Kaikoura, Noua Zeelanda in luna mai.

[sursa]

Similare

Leave a Comment