VIDEO: Curcubeu circular

curcubeuNe consideram norocosi cand vedem un curcubeu clasic, ce ni se releva sub forma unui arc de cerc, dar cum ne-am simti, oare, daca am vedea un curcubeu complet circular?

Fenomenul a fost capturat de Brit Bernie Welch din Portsmouth pe coasta de sud a Angliei, fiind martorul unei privelisti foarte rare datorita pozitionarii sale la altitudine. Pentru Welch, managerul tehnic al turnului de pe care a vazut fenomenul, a fost doar o alta zi la munca pana cand a observat iluzia optica sub el.

Observarea unui curcubeu circular este una foarte rara, desi conditiile atmosferice sunt identice cu cele ale formarii celor clasice. Totul tine de punctul din care este observat. De regula, observam curcubeele de la nivelul solului sau de prea aproape. Desigur, curcubeele nu exista in forma fizica. Sunt o iluzie optica produsa de lumina soarelui distorsionata de picaturile de apa din atmosfera.

Citeste si  VIDEO: Cum sa faci un nor acasa

[sursa]

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 400 de semne, cu citarea sursei și cu link spre pagina acestui articol.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Plugin creado por AcIDc00L: bundles
Plugin Modo Mantenimiento patrocinado por: seo valencia