VIDEO: Gravity Light, sau cum sa produci lumina cu ajutorul gravitatiei

gravity lightLumina artificiala este un bun pe care il constientizam doar atunci cand cei de la Enel ne ofera o noapte romantica, dar pentru cei din tarile din lumea a 3a, lumina reprezinta un bun la care nu au acces. 

Cercetatori din toata lumea s-au axat pe inventarea unor tehnologii care sa genereze energie electrica din materiale ieftine si la indemana oricui. Asa au aparut lanternele pe baza nutrientilor din sol, apa si sare, bobina magnetizata din cupru si baterii. Ce este interesant la Gravity Light e ca nu necesita baterii, electricitate si nici lumina solara.

Cum functioneaza?

Un canal de pe YouTube pe care-l urmaresc se numeste Smarter Every Day, iar Destin, tipul care sta in spatele si in fata clipurilor, explica foarte frumos principiul de functionare. Ceasurile alimentate gravitational depind de doi factori: maresc miscarea unui obiect, care se deplaseaza foarte lent, cu ajutorul rotilor dintate. Cu alte cuvinte, si dupa cum veti vedea in video-ul de mai jos, lumina este produsa cu ajutorul unui obiect care atarna timp de 20 min, si care coboara in tot acest timp. Viteza lui de deplasare catre sol este mica, dureaza 20 min, dar rotile dintate o modifica atat de mult incat la generatorul din interior ajunge o miscare extrem de rapida capabila sa genereze curent.

Citeste si  Directorul FBI si banda adeziva de pe webcam