meduzaNatura Video 

VIDEO: Meduză bizară observată lângă Groapa Marianelor

meduzaEste incredibil cum putem accesa in direct cercetarea unor oameni de stiinta atat de entuziasmati de activitatea lor incat o pun la liber pe net, asa cum o fac in cazul Gropii Marianelor!

Ce este cu adevarat interesant e faptul ca oricand in cadrul acestei transmisiuni in direct, care tine pana la finalul expeditiei de pe 10 iulie, ai putea vedea IN DIRECT o vietate nemaiintalnita pana acum, mai ales ca estimarile ne arata ca mai avem de descoperit 99.999% din trilionul de specii de pe Terra. Sansele sa gasim noutati acolo sunt extrem de mari.

Meduza aceasta bizara a fost observata prin intermediul Okeanos Explorer a NOAA la o adancime de 3.700 metri la vest de Groapa Marianelor si face parte din familia Crossota, un grup cunoscut pentru deriva in care plutesc membrii sai de la nastere si pana la moarte. Cercetatorii cred ca este un pradator care isi ia prada prin surprindere. In video putem observa cum isi tine tentaculele desfacute precum o panza de paianjen.

Citeste si  Organismele terestre ar putea supravietui pe Marte

Vietatea nu a fost catalogata inca, un proces care poate dura luni de zile sau chiar ani. Urmariti feed-ul pentru a va numara printre cei care afla la prima mana informatii extrem de interesante din adancurile planetei noastre.

[sursa]

Similare

One Thought to “VIDEO: Meduză bizară observată lângă Groapa Marianelor”

  1. 1-cu privire la pusul pe net a descoperirilor. Aceast lucru este o tendinta tot mai luata in seama si naturala in descoperirile care se fac. Internetul este tiparul 2.0 si se afla in continua crestere.
    2- o sa ne avem in 50-100 de ani baze pe Luna, Marte si posibil pe vreo luna a lui Jupiter si nici atunci nu o sa cunstem in proportie de 0.1% din Pamant.

Leave a Comment