Fenomene Video 

VIDEO: Minge de foc pe cer american

meteoritMarți seara, locuitorii Californiei și Nevadei au văzut pe cer o minge de foc ce a străbătut noaptea. Lumina a fost vizibilă din Las Vegas și până în Sacramento până când s-a dezintegrat. Video-urile și fotografiile au apărut pe Twitter, iar lumea s-a întrebat dacă a fost vorba despre o racheta lansată de armată sau o ploaie de meteori ce a început la începutul lunii. Unii s-au întrebat dacă nu cumva a fost un OZN…

Oficialii au dezmințit total orice referire adusă inteligenței artificiale confirmând pentru NBC News ca fenomenul s-a produs din cauza unor rămășițe spațiale rusești. US Strategic Command a anunțat că resturile au provenit la o racheta rusească SL-4 ce a fost lansată de Agenția Spațială Rusească luni. US Strategic Command nu a putut confirma dezintegrarea sau prăbușirea obiectului.

Citeste si  Meteorit ciudat descoperit de Curiosity pe Marte

Racheta a făcut parte din cele peste 16.000 obiecte spațiale monitorizate de Joint Space Operation Center. Cele mai multe intră în atmosfera și ard fără să mai atingă solul, dar unele reușesc să-l atingă, așa cum s-a întâmplat și cu racheta americană Falcon 9 găsită pe coasta Scilly a Marii Britanii.

[sursa]

Related posts

Leave a Comment