VIDEO: Exista un motiv biologic pentru care nu poti vedea bulina

test vizualVederea este un simt extraordinar, probabil cel mai important, dar nu este exacta. Mai multe studii au aratat ca, atunci cand vine vorba despre vederea periferica, creierele noastre completeaza lipsa informatiei si fac presupuneri despre ceea ce cred ca ar trebui sa vedem.

In cazul de mai jos, aflam motivul pentru care nu vedem toate punctele din imagine, si este posibil sa fii nevoit sa te indepartezi destul de mult de monitor pentru a-ti gasi punctul mort din campul vizual.

Fiecare ochi are un punct mort. Vedem lucrurile din jurul nostru cu ajutorul celulelor fotoreceptoare din retina care transforma lumina in semnale electrice trimise creierului, dar un punct anume, unde nervii si vasele de sange se conecteaza la ochi, nu are celule fotoreceptoare. Asadar, daca lumina reflectata de un obiect ajunge in acel punct, creierul va completa informatia lipsa pentru a-ti oferi o imagine completa, dar asta inseamna ca nu vedem tot ceea ce se afla in fata ochilor nostri.

Citeste si  VIDEO: Ce sunete scoteau neandertalienii

[sursa]

Tags:

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 400 de semne, cu citarea sursei și cu link spre pagina acestui articol.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Plugin creado por AcIDc00L: bundles
Plugin Modo Mantenimiento patrocinado por: posicionamiento web