Oamenii de stiinta au bombardat nuclear niste bere pentru a afla daca mai poate fi consumata

bereCand este detonata o bomba nucleara, gradul de distrugere este oripilant si extins. Cladirile se sfarama, aproape orice material ia foc si foarte multi oameni mor, unii imediat, iar altii mai tarziu din cauza expunerii la radiatii.

Nu totul este distrus, totusi.

De fapt, exista sanse foarte mari ca supravietuitorii sa gaseasca in moloz o sticla de bere sau cu o bautura racoritoare pe care sa o savureze fara prea multe griji.

Guvernul american a desfasurat mai multe teste nucleare intre 1945 si finalul anilor ’60 in desertul Nevada. In 1955 a existat Operatiunea „Teapot”, in care au fost detonate 14 bombe nucleare pentru a testa efectele si designul fiecareia. Ca parte a acelei serii, cercetatorii au inclus si cateva sticle de bere si racoritare.

Experimentul a avut titlul „Efectul exploziilor nucleare asupra bauturilor imbuteliate comercial”. In 1956, Comisia de Energie Atomica a detonat doua bombe, una cu de 20 de kilotone si alta de 30. Sticle de bere si doze de bauturi racoritoare au fost plasate la diferite distente de locul detonarii. Cele mai apropiate s-au situat la doar 322 de metri departare. Altele au fost ingropate sau lasate in baxuri ori una langa cealalta.

Citeste si  Bilanțul spațial al Indiei în 2016

Iata o explozie in slow motion:

Desi cele mai apropiate beri au devenit un pic radioactive, cercetatorii au aflat ca pot fi consumate. Cele aflate la distanta mai mare au fost mai putin afectate. Oamenii de stiinta chiar au gustat cateva, mai putin pe cele aflate in imediata apropiere a exploziei.

[sursa]