FaceApp: Contractul ignorat de utilizatori

FaceApp a luat retelele de socializare cu asalt in ultimele doua luni, desi aplicatia a fost lansata acum 2 ani, dar stii la ce te-ai inhamat?

Aplicatia foloseste tehnologia Inteligentei Artificiale „reteaua neuronala” pentru a modifica fetele oamenilor prin intermediul mai multor filtre. Urci o fotografie cu tine, iar apoi se intampla magia.

Toata lumea a fost curioasa cum va arata la batranete, dar nimeni dintre cei care au utilizat aplicatia nu s-a uitat putin prin Termeni si Conditii, pe care le accepta odata ce s-au inregistrat ca utilizatori.

In urma cu cateva saptamani, au aparut ingrijorari cu privire la folosirea datelor de catre compania ruseasca ce detine FaceApp, dar aceasta posibilitate este irelevanta, pusa in contextul celorlalte prevederi pe care le-ai acceptat in Termeni si Conditii. De exemplu, sectiunea 15 te impiedica sa actionezi in judecata compania care detine aplicatia. Ai dreptul la anumite actiuni minore si toate prin intermediul arbitrajului confidential din California. Poti sa te retragi din contract, caci aici vorbim despre un contract care te leaga de compania detinatoare a FaceApp, dar ai timp doar 30 de zile sa trimiti o scrisoare prin posta la o adresa din Sankt Petersburg.

Citeste si  Elon Musk si scoala lui secreta si fara clase

Sectiunea 17 din Termeni si Conditii ii permite companiei Wireless Lab sa schimbe termenii, pe care tu i-ai acceptat, fara sa te anunte. Asta inseamna ca poate impune un pret pentru folosirea aplicatiei, iar tu vei afla numai prin consultarea extrasului de cont la final de luna, daca se pot face plati prin cardul tau fara ca tu sa fii notificat pentru aprobare.

Sectiunea 10 spune ca nu poti da in judecata pe nimeni dintre cei care lucreaza in cadrul companiei, daca fotografiile tale apar publicate pe undeva. De asemenea, esti de acord sa acoperi tu cheltuielile de judecata care ar putea aparea daca o alta entitate actioneaza compania in judecata in urma utilizarii aplicatiei de catre tine. Cu alte cuvinte, daca tu nu poti da in judecata compania si incearca altcineva sa o faca, tu acoperi cheltuielile de judecata partial sau total. Fain, nu?

[sursa]