Imagini: Discul de Aur de pe Voyager

Voyager, una dintre cele mai grandioase misiuni spațiale ale speciei noastre, a împlinit anul acesta 40 de ani.

Acum un an, în anticiparea celebrării celor 4 decenii ale misiunii, David Pescovitz, Timothy Daly, și Lawrence Azerrad – fondatori ai casei de discuri Ozma Records – au lansat pe Kickstarter o campanie de strângere de fonduri pentru replicarea Discurilor de Aur aflate la bordul celor două sonde spațiale, Voyager 1 și Voyager 2. Discurile conțin povestea planetei Pământ exprimată în sunete, imagini și stiință.

Proiectul a strâns în primele două zile dublul sumei stabilite inițial ca obiectiv – am scris despre asta aici. La finalul campaniei, inițiatorii proiectului au strâns 1.363.037$ de la 10.768 de susținători și au promis livrarea în timp pentru a marca cei 40 de ani ai misiunii. Și așa au și făcut. Ozma Records a reprodus Discul de Aur și a livrat pe Pământ cadoul umanității pentru cosmos:

Citeste si  Sfatul lui Neil deGrasse Tyson pentru o fetita de 6 ani

Voyager

Voyager

 

Voyager

Voyager

Voyager

Voyager

Voyager

Având încă o parte din instrumentele de la bord active, Voyager 1 și Voyager 2 continuă și astăzi să trimită informații înapoi spre Pământ. Peste câțiva ani însă, când sursele lor de energie se vor epuiza complet, cele două nave spațiale purtând fiecare la bord câte un Disc de Aur, vor deveni capsule ale timpului, așteptând să spună povestea unei specii aflate pe o planetă ce orbitează o stea dintre miliardele de stele din Calea Lactee, printre miliardele de galaxii din Univers.

Voyager