Ingredientele vietii ar fi aparut simultan

TOP raining cometsChimistii au aratat cum au aparut ingredientele vietii printr-un singur set de reactii chimice cu doar doi compusi si lumina solara.

O celule este compusa din trei subsisteme: unul care actioneaza ca un compartiment cu lipide care tine totul laolalta, unul metabolic ce contine catalizatori si enzime si altul ce se ocupa de transmiterea informatiilor ADN si ARN. Aceste molecule genetice contin instructiuni pentru a putea crea proteine, o parte esentiala a organismelor de astazi. Totusi, celulele moderne nu pot reproduce ADN sau ARN fara proteine si nu pot sintetiza lipide fara enzime bazate pe proteine incluse in materialul genetic. Acum, oamenii de stiinta spun ca au rezolvat aceasta problema, paradoxul gainii si oului.

Intrebarea in privinta originii vietii este: au aparut subsistemele impreuna sau unul dupa celelalt? O echipa condusa de John Sutherland de la Cambridge a descoperit ca precurosii ARN-ului, aminoacizii, care fac proteinele, si lpidele pot deriva din cianura de hidrogen. Toate subsistemele celulare ar fi putut aparea dintr-o singura reactie chimica declansata de lumina ultravioleta. Mai ai nevoie de sulfura de hidrogen pentru a dona un electron. Niste minerale metalice ar fi putut ajuta catalizarea procesului.

Citeste si  AUDIO de pe fundul Gropii Marianelor

Pe atunci, conditiile de pe Terra ar fi favorizat aceste reactii pentru ca cianura de hidrogen si sulfura de hidrogen erau la tot pasul. Cometele care au bombardat planeta in primele sute de milioane de ani au adus cianura de hidrogen si au produs energia necesara sintetizarii compusului din hidrogen, carbon si azot.

[sursa]