Pregatirea unei editii Sound of Science

TVproduction1538_t620Dupa primele editii, o colega de breasla, care nu a avut incredere in proiectul Sound of Science, ne-a spus ca simte ca este o emisiune muncita. Au trecut de atunci aproape doua luni si ne putem mandri cu aproape 2.200 de like-uri pe pagina de facebook a emisiunii si peste 6.000 vizitatori unici pe site. Multi ne-au intrebat cum pregatim continutul Sound of Science.

In fiecare seara, rezerv 2-3 ore documentarii, de regula dupa 00. Am o lista cu surse pe care le consider de incredere si pe care le consult pentru a afla ce descoperiri au mai avut loc in ultimele 24 ore. Modul in care selectez informatia este barbar de subiectiv pentru ca in Sound of Science ne surprindem reciproc, si, pentru a face asta, trebuie ca informatia pe care i-o prezint lui Sorin sa fie pe placul meu. Tocmai pentru ca surpriza sa fie autentica si nu regizata, nu ne comunicam detaliile documentarii unul celuilalt. Singura care stie tot este Ella, producatoarea emisiunii, pentru a putea realiza desfasuratorul. Reactia de uimire, ce apare ocazional pe fata lui Sorin la auzirea informatiilor mele, este rasplata pentru orele petrecute in toiul noptii documentandu-ma. Din pacate, pentru ca lumea este mica, iar informatia circula, realizez uneori ca nu ii spun lucruri noi…

Ajuns la radio, conectez laptopul la aparatura din studio pentru a inregistra podcastul emisiunii dar si pentru a accesa alte surse de sunete ce au legatura cu stiinta, in rubrica „Sunete Universale”. Activez presetul de voce creat pe timbrul meu si pornim.

Citeste si  Curs online: Cum să supraviețuiești pe Marte

Producatoarea emisiunii Sound of Science are ca prim-obiectiv realizarea desfasuratorului, iar ca obiectiv secundar gasirea unor informatii de back-up. Se intampla ca sursele mele sa nu-mi ofere indeajuns de multa informatie pe placul meu, iar acest fapt duce la interventii lipsa in desfasurator, situatie care apare ocazional si in cazul lui Sorin. Producatoarea ne salveaza in asemenea momente, altfel ar trebui sa vorbim vrute si nevrute pentru a umple golul. S-a intamplat de cateva ori ca desfasuratorul sa fie plin, dar Ella sa lipseasca, iar asta a generat haos in studio pentru ca suntem incapabili sa ne purtam singuri de grija. Avem nevoie ca cineva sa ne spuna ce avem de facut, chiar daca ne-a fost scris totul intr-un email.

Iata de ce este atat de importanta producatoarea – coerenta, ordine, disciplina si buna dispozitie. 🙂