Stiinta telepatiei
Posibilitatea de a trimite ganduri de la un creier la altul este in prezent cercetata stiintific. Studiile publicate in ultimii doi ani au testat transmiterea activitatii cerebrale intre doua animale, doi oameni sau chiar intre un om si un soarece. Aceste interfete, intitulate BBI, permit transmisterea directa a activitatii cerebrale in timp real prin conectarea celor doua creiere.
Interfata creier-creier, BBI adica, este posibila datorita modului in care comunica celulele creierului prin transmisia sinaptica, ce consta in semnale chimice ce sunt trimise de celule si care cauzeaza varfuri electrice in celulele receptoare. Reprezinta baza activitatii cerebrale, ceea ce include controlul miscarii, memoria, perceptia si emotiile. Pentru ca celulele sunt conectate intr-o retea, activitatea cerebrala producepulsuri electrice sincronizate, adica unde cerebrale.
Natura creierului nu consta doar in trimiterea semnalelor ci si in receptionarea lor. Acestea pot fi livrate printr-o metoda non-invaziva, si anume simularea magnetica transcraniala. Un asemenea device creeaza un camp magnetic in jurul capului ceea ce va genera un curent electric in creier. Cand o bobina este apoi plasata deasupra cortexului motor, caile neuronale ce tin de functia motorica se activeaza, miscand un membru sau un deget.
Oamenii de stiinta incearca sa elimine zgomotul de fundal care exista in undele cerebrale pentru a gasi acele semnale care pot fi utilizate pentru a crea un canal artificial de comunicatii intre animale.
[sursa]
Om de radio si artist pasionat de stiinta. A pornit proiectul Sound of Science la Radio Gold FM, in 2014, si l-a adus la Radio Guerrilla in 2016.