Ultima oara când Terra se afla în acest punct al galaxiei, existau dinozaurii

calea lacteeSuntem în continuă mișcare deoarece Pământul se rotește continuu. De asemenea, el gravitează în jurul Soarelui, făcând o orbită completă într-un an. În același timp Soarele se învârte în jurul centrului Căii Lactee împreună cu întreg sistemul nostru solar cu o viteză medie de 828.000 km/h. Durează aproximativ 225-250 milioane de ani pentru a face o întreagă călătorie în jurul galaxiei, perioadă cunoscută ca ”an cosmic”. Asta înseamnă că în fiecare moment, planeta noastră se află exact în locul din Calea Lactee în care se afla și acum 250  de milioane de ani.

Astăzi acel punct coincide cu extincția Permian-Triasic, cea mai catastofică dintre cele cinci extincții în masă de pe planeta noastră, când peste 90% dintre speciile marine și 70% dintre vertebratele terestre au dispărut. După această masivă decimare, a început perioada Triasică ce a marcat apariția archosauriurilor, a primelor specii de lăcuste, și în cele din urmă a primelor mamifere, toate acestea locuind pe super-continentul Pangeea.

Citeste si  Galaxie vecina proaspat descoperita de Hubble!

Peste alți 250 de milioane de ani, ne vom întoarce exact în acest loc. Se presupune că toate continentele se vor reuni într-un nou supee-continent. Se vehiculează trei potențiale denumiri: Amasia, Novopangaea și Pangaea Ultima.

[sursa] [sursa]