Brian Cox ne explică de ce nu am întâlnit încă extratereștri

brian cox
John Rolin/Flickr

Celebrul fizician Brian Cox  a discutat pe marginea uneia dintre cele mai mari întrebări din astronomie: Dată fiind probabilitatea ridicată de a exista viață extraterestră în imensitatea spațiului, de ce nu am găsit încă dovezi clare ale sale?

Această întrebare a fost prima dată adusă în discuție de către fizicianul italian Enrico Fermi în anul 1950, în ceea ce astăzi numim Paradoxul Fermi. El argumenta că există o contradicție între probabilitatea ridicată de a exista viață extraterestră și lipsa totală a dovezilor  că viața inteligentă s-a dezvoltat și în afara Pământului.

“Unde sunt toți?” Se întreabă el.

Ei bine, profesorul Cox crede că a găsit răspunsul. Dar nu este prea vessel. Potrivit The Sunday Times,  Cox declară:

“O rezolvare a paradoxului Fermi este aceea că n-ar fi posibil să conduci o lume care are puterea să se autodistrugă și că are nevoie de soluții globale de colaborare pentru a putea preveni acest lucru.”

Așadar, există o șansă ca extratereștrii să se fi eliminat singuri pe fondul tulburărilor politice înainte să devină o civilizație îndeajuns de avansată încât să pornească în explorarea interstelară.

“Se pare că dezvoltarea științei și ingineriei, inevitabil, depaseste dezvoltarea expertizei politice, ceea ce duce la dezastru. Ne putem apropia de acel moment.”

Valentin Ioniță

Citeste si  Unde gravitationale detectate din nou!!!

[sursă]