Acest copac este atat de toxic incat nu poti sta sub el cand ploua

marul mortiiIn 1999, radiologul Nicola Strickland a mers intr-o vacanta pe insula Tobago din Caraibe, un paradis tropical completat de plaje salbatice. In prima dimineata, a cules scoici din nisipul alb, iar atunci vacanta s-a transformat intr-un iad.

Printre nuci de cocos si mango, Strickland si prietenii ei au gasit niste fructe verzi si cu miros dulce. Au gustat din ele, iar la scurt timp gustul dulce a fost inlocuit de unul piperat, iar gatul a devenit foarte aspru. Fructul apartine copacului manchineel (Hippomane mancinella) cunoscut si ca marul plajei. Apartine zonelor tropicale.

In spaniola poarta numele arbol de la muerte, care inseamna copacul mortii. Potrivit Guinness World Records, este cel mai periculos copac din lume. Toate elementele copacului sunt extrem de otravitoare, iar interactiunea cu el sau inghitirea oricarei parti ale sale ar putea fi letale. Scoarta, frunzele si chiar fructele pot cauza aparitia basicilor daca exista contact cu pielea.

Citeste si  Cainii se sincronizeaza hormonal cu stapanii lor

Seva contine o gama larga de toxine, dar cele mai importante reactii vin de la forbol. Pentru ca este solubil, nu vrei sa te afli sub acest copac in timp ce ploua pentru ca picaturile de ploaie vor contine seva diluata ce ti-ar arde pielea.

[sursa]