Elon Musk si planurile unei misiuni spre Marte

Musk mars 2CEO-ul SpaceX, Elon Musk, nu tine secreta dorinta de a duce oameni pe Marte. A dat de inteles in trecut ca lucreaza la Mars Colonial Transporter, dar orice s-ar zice, nu s-a concretizat nimic in 2015.

La StartmeupHK Festival din Honk Kong de saptamana trecuta, Musk a rostit cateva cuvinte incurajatoare pentru cei care doresc sa paseasca pe Marte. A declarat ca in septembrie 2016 va face publice detalii despre o noua racheta si nava dincolo de seriile Falcon si Dragon ce ar putea fi folosite in misiuni spre Marte.

„Suntem foarte aproape de trimiterea unui echipaj pe Statia Spatiala, lucru care se va intampla la finalul anului viitor. Deci va fi interesant cu nava Dragon 2. Apoi vom avea o racheta de generatie noua si o nava dincolo de seriile Falcon-Dragon si sper sa pot dezvalui arhitectura spre finalul anului la International Astronautical Congress din Guadalajara, Mexic, eveniment spatial foarte important la nivel international. Primele zboruri spre Marte ar putea avea loc in 2025.” – Elon Musk

[sursa]