Fizicienii spun ca „Interstellar” ar trebui predat la scoala
O lucrare, care exploreaza fizica utilizata in film pentru ca aceasta sa fie cat mai aproape de realitate, a emis concluzia ca filmul ar trebui difuzat in scoli. Regizorul Christopher Nolan a lucrat cu Kip Thorne, profesor de fizica teoretica la Caltech, pe larg California Institute of Technology, care a fost si producator executiv al filmului. Cei doi au avut ambitia de a face obiectele galactice cat mai apropiate vizual de stiinta reala.
Dr. David Jackson, care a publicat o lucrare in editia de luna aceasta a American Journal of Physics, a declarat ca fizica din film a fost verificata de experti si s-a dovedit a fi reala. Publicatia va incuraja profesorii de fizica sa difuzeze Interstellar in scoli pentru a-i invata pe elevi ce este relativitatea generala. Pe langa acest subiect, filmul mai abordeaza si dilatarea timpului, gaurile de vierme si gaurile negre.
Este primul film care ilustreaza o gaura de vierme ca fiind o sfera si nu o gaura. Au mai existat abordari in Contact, Stargate si Star Trek, dar Interstellar este primul care o abordeaza astfel. De asemenea, este primul film care descrie experienta pe care ai putea-o avea in vecinatatea unei gauri negre.
[sursa]

Om de radio si artist pasionat de stiinta. A pornit proiectul Sound of Science la Radio Gold FM, in 2014, si l-a adus la Radio Guerrilla in 2016.