O alta metoda de a discuta cu cei care se opun vaccinarii

pojarDupa ce ne-am tot racit gura folosind argumente care vin din stiinta pentru a-i convinge pe parinti sa-si vaccineze copiii, am realizat ca ne pierdem vremea si ca o lege ar fi binevenita, ceea ce se va si intampla. Suntem de parere, la Sound of Science, ca, daca dorinta ta e sa ai copilul nevaccinat, meriti sa stai in padure cu el izolati de civilizatie. Pentru a mia oara, imunitatea de grup ii protejeaza pe cei care nu pot fi vaccinati din motive medicale. De aceea este important sa ne imunizam.

Oamenii de stiinta din SUA au incercat sa poarte acest dialog cu reticentii, dar degeaba, asa ca au recurs la o metoda noua: prin imagini. Le arata scepticilor fotografii cu bebelusi infectati de virusuri combatute de vaccinurile pe care ei le refuza copiilor lor.

Studiul a observat ca focusarea pe pericolul presupus de boala este mult mai eficienta decat demolarea miturilor aparute total aiurea. Mai exact, fotografiile au efect mai puternic. Au fost chestionate 315 persoane. Doua treimi erau scepticipe in privinta vaccinurilor si o treime afisau o atitudine pro. Oamenii de stiinta au impartit apoi multimea in trei grupuri egale dupa care le-au prezentat tot felul de materiale pentru a-i convinge ca vaccinarea este buna.

Citeste si  Vaccinul anti-HPV a scazut rata infectarii cu 90%

Primul grup care a primit materiale care argumentau beneficiile vaccinarii si demontau orice legatura ce s-ar afla intre vaccinare si autism. Scepticii nu au fost deloc miscati.

Grupul de control a fost rugat sa citeasca o declaratie despre hranirea pasarilor si, evident, scepticii nu au fost miscati. Putem spune ca argumentele stiintifice sunt la fel de prost privite precum modul in care se hranesc pasarile.

Al treilea grup nu a discutat despre beneficiile vaccinarii ci a primit materiale grafice care aratau copii suferind de acele boli pe care vaccinurile le previn. Membrii grupului au citit marturiile unei femei care aproape ca si-a pierdut copilul in varsta de 10 luni din cauza pojarului. Abia acest grup a inregistrat schimbari de atitudine.

Vreti doua mostre? Priviti:

Această prezentare necesită JavaScript.

[sursa]