Orientarea sexuala, vizibila in ADN?

genomExpertii recomanda prudenta. Acuratetea este de 70% momentan, dar nu sunt toti expertii convinsi. Un nou test genetic care sustine ca poate prevede orientarea sexuala masculina cu o acuratete de pana la 70% a atras atentia comunitatii stiintifice, dar expertii avertizeaza ca descoperirile ar putea fi indoielnice.

Cercetatorii americani spun ca noul lor algoritm poate determina orientarea sexuala prin analizarea unor markeri epigenetici care afecteaza comportamentul unei gene doar cu ajutorul unei mostre de saliva.

Unul dintre cercetatori a declarat ca este, din cate stie el, primul model predictiv privind orientarea sexuala bazat pe markeri moleculari. Cercetarea s-a bazat pe 50 de perechi de gemeni identici. 37 de perechi au inclus un frate homosexual si unul heterosexual, iar un grup de control a fost compus din 10 perechi formate din gemeni homosexuali.

Citeste si  Oamenii de știință pot bloca leucemia

Oamenii de stiinta au recoltat mostre de saliva de la fiecare participant pentru a gasi diferentele dintre homosexuali si heterosexuali ce ar putea explica influenta mediului asupra orientarii sexuale. Markerii, molecule care afecteaza modul in care codul ADN este interpretat de celule, ar putea fi indicatori importanti avand in vedere ca, in cazul gemenilor identici secventele genetice ar trebui sa fie…identice.

Desi rezultatele inca nu au fost publicate, ele au fost prezentate la o intalnire a American Society of Human genetics. Alti experti sustin ca mai trebuie cercetat domeniul inainte ca studiul echipei acesteia sa poata fi confirmat.

[sursa]