Păianjen denumit după David Bowie

paianjenul davidbowieUn specialist german a descoperit o specie noua de arahnide in Malaezia si a denumit-o dupa David Bowie pentru a ridica nivelul de constientizare asupra unei specii pe cale de disparitie.

David Bowie a primit poate unul dintre cele mai ciudate tributuri ale carierei sale. Paianjenul galben urias a fost denumit Heteropoda davidbowie si este cea mai noua descoperire a specialistului german Peter Jager, care a documentat peste 200 de specii in ultimii zece ani, cele mai multe pe cale de disparitie. De aceea le-a si numit dupa celebritati in speranta ca publicul sa constientizeze existenta lor.

„Este o activitate contra-timp. Impreuna cu aceste specii pierdem si resurse genetice ce ar fi evoluat timp de 300 milioane de ani” – Peter Jager

Citeste si  VIDEO: Viermi marini in actiune

Bowie, al carui album The Rise and Fall of Ziggy Stardust and the Spiders from Mars a fost un mare hit in 1972, a impartit onoarea de a avea o specie de arahnide botezata cu numele sau cu Jakob von Uexkull, fondator al Right Livelihood Award, care ii rasplateste pe cei care lucreaza la gasirea unor solutii la probleme globale, si Nina Hagen, solista punk germana.

[sursa]