Panouri solare refuzate pe motiv ca ar capta toata energia soarelui

panouri solareAu si ei Caracalul lor. Oraselul Woodland din North Carolina se afla in lumina reflectoarelor saptamana aceasta dupa ce a refuzat propunerea de a pune la dispozitie o portiune de teren din afara granitelor sale pentru un camp de panouri solare. Alte 3 campuri au fost deja aprobate in zona, dar localnicii nu sunt deloc impresionati. Consiliul local a refuzat al 4-lea proiect dupa ce a ascultat opiniile locuitorilor din zona.

O profesoara pensionata de stiinta, Jane Mann, a spus ca este ingrijorata de decesele provocate de cancer din zona, in ciuda raporturilor care indica o scadere a acestora intre anii 2008 si 2012, sustinand ca nimeni nu poate fi sigur ca panourile solare ar fi cauza. De asemenea, ea este de parere ca fotosinteza plantelor din zona va fi afectata si nu intelege ce are de castigat oraselul de pe urma panourilor solare. „Oamenii vin cu planuri ascunse si nu ar trebui sa semnam nimic pana cand vom fi siguri ca orasul nu va avea de suferit.”, a declarat ea.

Citeste si  Costa Rica este alimentata 100% cu energie verde de 2 luni

Bobby Mann a spus „Omorati orasul! Toti tinerii se vor muta de aici!”. Tot el este de parere ca panourile vor extrage toata puterea soarelui si ca investitorii nu vor mai veni in Woodland. Oraselul este important pentru industria energiei regenerabile prin panouri solare pentru ca zona aceea este usor de racordat la reteaua electrica nationala.

[sursa]