Pokemon Go s-ar putea parteneria cu McDonald’s

pokemonPokemon Go a devenit o isterie mondiala, chiar  un pericol pentru multi jucatori care s-au pierdut sau au fost implicati in accidente rutiere din cauza lui. Deja, compania Niantic planuieste sa profite de potentialul comercial al aplicatiei.

Programatorii care au analizat codul jocului au descoperit ceva ce pare a fi un prim semn al unei sponsorizari ingropate adanc in analele aplicatiei cu o referinta catre lantul McDonald’s.

„Am gasit in /assets/bin/data/managed/metadata un fisier pe care l-am decompilat. L-am deschis intr-un editor hex. Prima bucata a fost nimic. Am cautat sponsori si parteneri pana cand am dat de un cod cu referinta spre McDonald’s.” – Manu Gill, student australian

Iata codul:

Citeste si  Cauza exploziei rachetei Falcon 9 a SpaceX

pokemon go mcdonalds

Gill nu a fost singurul care a analizat codul aplicatiei pentru a afla ce se ascunde acolo. Altii au gasit logo-ul McDonald’s ingropat undeva in image assets.

Niantic a beneficiat de pe urma gratuitatii jocului prin posibilitatea achizitionarii de monezi pokemon si alte plati ocazionale si voluntare, dar a avut o pozitie foarte clara in privinta sponsorizarilor care ar determina utilizatorii sa viziteze locuri reale ca parte a jocului.

[sursa]