Smogul din India poate fi vazut din spatiu

Guvernul indian a declarat stare de urgenta din cauza poluarii aerului din capitala New Delhi, care a atins niveluri de 16 ori mai mari decat limita acceptata. Au fost inchise scoli, populatia a inceput sa paraseasca orasul iar acesta a inceput sa fie comparat cu o camera de gazare.

Acum, datorita satelitilor NASA, putem vedea si noi de sus cat de grava este situatia. Imaginea de mai jos dateaza de pe 1 noiembrie si putem vedea clar in ea smogul care apasa pe oras.

new-delhi-smog-2

Desi artificiile din New Delhi au fost invinovatite de poluarea excesiva de luni si din weekend, oficialii spun ca nivelurile de poluare sunt cauzate de incendiile din regiunile invecinate precum Punjab si Haryana. Mai jos putem vedea unde sunt aceste incendii:

new-delhi-anomalii

Fermierii au fost obligati anul trecut sa nu mai arda paiele in urma recoltei, dar imaginile din satelit ne arata ca acestia au facut in continuare asta. Iata aceeasi zona din 13 decembrie 2015:

Citeste si  O noua intorsatura in cazul panourilor solare

delhi-13-dec

Cand cercetatorii masoara poluarea aerului, iau in considerare doua particule: PM10 si PM2.5. Ambele sunt masurate ca numar de particule intr-un metru cub de aer. Astazi, in New Delhi avem valori precum 876 pe metru cub PM10 si 680 PM2.5. Nivelul sigur pentru PM10 si PM2.5 este de 100 respectiv 60 pe metru cub. Din fericire, conditiile din New Delhi se imbunatatesc, avand acum valori de 474 respectiv 295 pe metru cub.

Această prezentare necesită JavaScript.

[sursa]