Sound of Science revolutioneaza radioul din Romania
Voi abandona orice forma de modestie si voi spune de ce cred ca Sound of Science revolutioneaza in acest moment radioul romanesc. Piata este dominata de non-valori promovate la cele mai ascultate posturi de radio si tv. Discursul realizatorilor nu poate fi decat in ton cu ceea ce promoveaza, oricat de buni ar fi unii dintre ei. Orice post ai asculta, dintre cele comerciale si foarte apreciate de publicul larg, ai avea impresia ca e acelasi oridecateori schimbi.
La ce alt post de radio ai dat peste realizatori certandu-se cu argumente si civilizat pe tema centrului Universului sau a stiintei din spatele telepatiei? Unde ai mai auzit dezbateri iscate de o carte despre stiinta sau glume facute despre cercetatori? La ce alt radio sunt invitati oameni de stiinta, profesori, autori, promotori ai cunoasterii exacte, unde altundeva decat Gold FM? Ce alt radio ofera carti despre stiinta ca premiu?
Sound of Science are nevoie de un sponsor
Sound of Science a aparut ca un experiment, care, pana acum, nu ne-a explodat in fata. A castigat teren desi am crezut la inceput ca va muri inainte de a se naste. Nu respecta nici o regula radio. Interventiile sunt cu mult peste „limita admisa”, numarul lor pe ora variaza in functie de tonusul nostru, nu citim decat informatia, restul fiind creativitate si spontaneitate, gresim in direct si radem unul de celalalt tot acolo, punem clipuri video pe radio si cu siguranta vom sta cu o ora in plus, la un moment dat, daca vom considera ca mai avem ceva de adaugat.
Lumea vorbeste despre Sound of Science ca fiind „emisiunea aceea cu stiinta de la Gold FM”. Tipa care m-a machiat inainte de a urca pe scena Romanii au Talent, in semifinala, mi-a spus foarte serios in timp ce ma retusa „sa stii ca-mi place mult emisiunea science”.
Sound of Science este singura emisiune din FM-ul comercial cu specific stiintific. Publicul nostru este format intr-o foarte mare masura, daca nu chiar in cea mai mare parte, din persoane cu studii superioare si functii inalte. Comunitatea stiintifica din Romania este cu urechile pe noi pentru ca suntem, momentan, singurii interesati sa promoveze cercetarea de aici.
Misiunea Sound of Science este aceea de a ridica nivelul pietei radio, de a modifica un comportament al ascultatorului de a merge in turma catre non-valorile promovate excesiv. Credem ca publicul din Romania este unul inteligent. Trebuie doar sa-l gasim pentru a-i oferi alternativa.
Om de radio si artist pasionat de stiinta. A pornit proiectul Sound of Science la Radio Gold FM, in 2014, si l-a adus la Radio Guerrilla in 2016.