Masina lui Elon Musk a facut un tur in jurul Soarelui

Mai tii minte cand SpaceX a lansat o Tesla Roadster in spatiu si, pentru prima data, a adus la sol doua dintre cele trei motoare ale rachetei pentru a fi refolosite?

Masina lui Elon Musk a facut un tur in jurul Soarelui weekendul trecut. Durata unei orbite complete in jurul stelei noastre dureaza 557 de zile terestre. La lansare, radioul masinii a cantat piesa „Life on Mars” a lui David Bowie. Daca bateria masinii inca mai functioneaza, inseamna ca manechinul Starman, aflat la volan, a ascultat-o de 150.000 de ori.

Masina lui Elon Musk a calatorit mai mult de 1.2 miliarde de km in spatiu, depasindu-si garantia de 58.000 de km de 21.000 de ori.

Fiind primul zbor al rachetei Falcon Heavy, Musk a preferat o incarcatura „la misto”, nicidecum un satelit costisitor, caci nu a avut nici o garantie ca racheta nu va exploda la lansare. Desigur, masina Tesla a folosit si pe post de PR pentru companie.

Citeste si  Unde se afla, acum, masina lui Elon Musk in Spatiu?

O simulare computerizata a orbitei Teslei ne arata ca masina se va izbi de Venus sau Terra in urmatoarele zeci de milioane de ani, cu 6% sanse pentru Terra si 2.5% pentru Venus in urmatorul milion de ani.

[sursa]